Er zijn mensen die op een zaterdagavond graag op de bank ploffen en naar een serie als Ik hou van Holland kijken. Helemaal goed natuurlijk, maar we denken dat de vele tientallen fans die zaterdagavond in De Wissel waren een minstens zo leuke avond hadden. Zij waren getuige van een hoop actie op het veld, gezellig gezever op de tribune en een uitstekend gevulde kantine!

Afgelopen zaterdag was de seizoensopening bij De Wissel. Dat wil niet zeggen dat het seizoen toen met een schaar en een lang lint geopend werd, want de competitie was al een paar weken aan de gang. Het wilde wél zeggen dat het de eerste keer was, dat onze twee vaandelteams (Dames-1 en Heren-1 dus) op zaterdagavond een thuisduel afwerkten.

Snacks en spandoeken

Om die gebeurtenis wat extra feestelijk te maken, organiseerde onze activiteitencommissie een Foute Avond. Gelukkig niet met alleen maar muziek van Marco B., Ali B., Lange F. en andere foute figuren, maar gezellige meezingers voor het hele gezin. En gezinnen, die wáren er zaterdag! De kinderen konden om 18.00 uur frietjes met een snack komen eten en daarna een aanmoedigingskreet op een spandoek schrijven. Het resulteerde in veel mooie doeken en originele kreten, zoals ‘Ja ja ja jee, GHV’ en ‘Hup heren!’.

Twee klinkende zeges

Creativiteit was er niet alleen buiten de lijnen. Met soepele, pijlsnelle en onverwachte aanvallen draaiden onze dames de bezoeksters uit Heerle met vlagen aardig dol. Met 27-19 bleven de punten in Goirle. Onze sportieve ladies staan keurig in het linkerrijtje van de hoofdklasse. Ook de mannen hielden thuis huis. Zij wonnen met 29-21 van het tweede team van Swift uit Helmond, waardoor GHV nu bovenaan staat in de tweede klasse A. Lekker bezig!

GHV dames 1 DS1 2024-2025

Onze dames poseerden voor aanvang nog even voor de lens van onze clubfotograaf Desiree. De heren poseerden daarna trouwens ook, maar toen stond er geen fotograaf klaar.

Herkansing

Tijdens de wedstrijd waren de tribunes uitstekend bezet. En veel bezoekers bleven nog lekker even hangen in de kantine voor een verfrissend drankje. Soms wel twee.

Zo’n avondje GHV smaakt naar meer! Gelukkig komen er nog heel veel van zulke avonden. Bijvoorbeeld op zaterdag 2 november; dan spelen Dames-1 en Heren-1 weer allebei thuis. Dus als we je een tip mogen geven: zorg dat je dan om 19.30 uur in De Wissel bent. Dan kun je zomaar een hele mooie avond gaan beleven!