DIT IS GHV

Goirle kent heel wat clubs. Net als al die andere clubs durven ook wij gerust te beweren dat GHV de leukste en gezelligste is. Je bent altijd welkom om dat zelf te ontdekken!

onze sponsordeals al gezien?

DIT IS ONZE CLUB

Niet al onze leden kunnen zich het nog herinneren, maar onze club werd op een mooie nazomerdag in 1962 opgericht. Op 19 september om precies te zijn. We startten destijds met 22 actieve leden. In het begin speelde ons herenteam nog op een voetbalveld, elf tegen elf.

Maar voetbal is iets anders dan handbal – al dacht Diego Maradona daar weleens anders over. Al vrij snel gingen de mannen zeven tegen zeven spelen, op een kleiner binnenveld. Dat was in de noodkerk in Alphen en daarna in de Bredase veilinghallen. De vloer bestond uit gewone straatklinkers die in de winter ook nog eens spekglad waren. Het waren vast goede jaren voor de firma Hansaplast.

Via een tussenstop in Tilburg ging GHV in 1982 in Goirle spelen. Handig, want de G van GHV staat ook voor Goirle en dan is een thuisbasis in Goirle wel toepasselijk. Het nieuwe onderkomen was sportpaleis De Wissel, waar we nog steeds spelen. We hebben daar twee buitenvelden en één binnenveld.

Groter, professioneler en gezelliger

Tegenwoordig staan er wat meer dan 22 namen op onze ledenlijst; ruim tien keer zo veel! GHV heeft sprongen gemaakt, niet alleen op het veld. Onze club is groter, professioneler en gezelliger geworden. En toegankelijker. We vinden dat iedereen die wil handballen, dat bij ons moet kunnen doen. Daarvoor hoef je echt geen Estavana Polman of Tess Wester in de dop te zijn, al mag dat gerust.

Of je nu uitblinkt in het doel, rond de cirkel of in de kantine: als je handbal leuk vindt, ben je van harte welkom. Kom dan ook gerust proeftrainen of een keer naar een wedstrijd kijken. Vinden we gezellig!

Goirlenaren zijn gastvrije en warmhartige mensen. GHV’ers zijn dat helemáál. Je zult als nieuw lid al snel merken dat je onderdeel bent van je team. En ook als ouder of toeschouwer ben je binnen no-time volwaardig lid van onze familie.