JOIN THE CLUB!

Informatie over het lidmaatschap

Lid worden van GHV? Je bent van harte welkom! Op deze pagina vertellen we je er meer over.

Denk je erover na om lid te worden van GHV? Leuk, onze deuren staan voor je open! Maar laten we niet te snel gaan. Misschien wil je eerst even uittesten of handbal wel echt bij je past. En wat ook wel belangrijk is: wanneer zijn de trainingen en wedstrijden, en hoe hoog is de contributie? Op die vragen geven we hier antwoord. 

Handbal is leuk!

Handbal is een geweldige sport. Je bent lekker actief aan het aanvallen en verdedigen. Het teamgevoel is groot en de sfeer op en buiten het veld is altijd sportief. Je zult overwinningen vieren, maar ook eens een nederlaag moeten incasseren. Hoort allemaal bij de sport, het is eigenlijk het leven binnen vier lijnen. Niks aan de hand; de volgende week staat het bord bij aanvang weer op 0-0 en het is nog steeds maar een spelletje. 

Proeftrainingen

YouTube-filmpjes van Team NL zijn heel vermakelijk – wij bekijken ze ook graag – maar een proeftraining is dé beste manier om te proeven aan de handbalsport. Bij GHV kun je vier keer gratis een uur meetrainen met leeftijdsgenoten. Oefeningen doen, spelsituaties nabootsen, een partijspel … Je krijgt zo een goed beeld van hoe het is om te handballen. 

Aanmelden voor proeftrainingen regel je snel en simpel via het formulier dat je via deze link vindt. Na het invullen neemt iemand van onze club contact met je op. Dat kan een paar dagen duren.

 

 

Wie je bent, waar je vandaan komt en van wie je houdt? Dat maakt niet uit. Bij GHV ben je welkom!

Ik wil lid worden, hoe werkt dat?

 

Ben je na de proeftrainingen nog steeds enthousiast? Snappen we! In dat geval kun je trainend of spelend lid worden, door het formulier helemaal onderaan deze pagina in te vullen. Trainend lid houdt in dat je alleen traint en geen wedstrijden speelt. Spelend lid betekent, je raadt het nooit, dat je niet alleen traint, maar ook wedstrijden speelt. Die wedstrijden zijn zaterdag of zondag, de ene keer thuis en een andere keer uit. In de jongere categorieën komt het zelden voor dat je langer dan een half uur moet rijden.

Waar zijn de trainingen en wedstrijden?

 

Vanaf oktober tot half april trainen en spelen we binnen, thuis bij De Wissel in Goirle. In het voorjaar tot de zomerstop en de eerste maanden daarna trainen we op het buitenveld. Je kunt je in De Wissel omkleden en er is douchegelegenheid. Er is trouwens ook een gezellige kantine waar je na de wedstrijd wat kunt eten en drinken.

Wat heb ik nodig?

 

Voor de trainingen heb je sportschoenen (voor binnen of buiten, net waar je speelt), een sportbroek, shirt, kniebeschermers en bal nodig. Oh ja, een bidon is ook handig, want van handbal krijg je dorst en tijdens een training of wedstrijd even naar de kantine gaan is wat lastig.

Dat alles hebben ze volop bij bijvoorbeeld handbalshop.nl of Decathlon. Daar hebben we geen aandelen in, maar het is zoals het is: je vindt daar alles wat je nodig hebt om te beginnen, voor een schappelijke prijs. Voor de proeftrainingen heb je trouwens nog geen eigen bal nodig. Je mag er gerust eentje van GHV lenen.

Voor wedstrijden heb je alleen schoenen, sokken, kniebeschermers en een bidon nodig. De rest krijg je van GHV in bruikleen. Aardig, toch?

De contributie

Hoewel we bij GHV alleen maar leuke en goede handballers hebben, betalen we onze spelers niet. Sterker nog: onze leden betalen contributie. Dat is voor ons een belangrijke inkomstenbron. De hoogte van de contributie hangt af van je leeftijd en of je spelend, trainend of rustend lid bent. Hiernaast (of hierboven, op een telefoon) vind je de tarieven.

Een duwtje in de rug

Stel nu hè, dat je (kind) graag wil handballen, maar door omstandigheden – die je niet met ons hoeft te delen – kun je de contributie niet ophoesten. Dan snappen we dat best, want niets menselijks is ons vreemd. Praat er met ons over. Mail ons, of spreek iemand van ons (jeugd)bestuur aan. We weten hoe belangrijk een teamsport is, zeker als het thuis financieel lastig is. En we willen echt wel met je meedenken.

 

Binnen onze club draait het om sportiviteit, samenspel en gezelligheid.

Trainingstijden

 

De meeste spelers trainen twee keer in de week. In de koudere maanden binnen, in de mooiere maanden lekker buiten. Het schema voor het nieuwe handbaljaar plaatsen we zodra het bekend is.

Helpende handen zijn altijd welkom!

GHV is een hele gezellige vereniging. Nu zal geen enkele vereniging op de website schrijven dat het er niet gezellig is, maar je zult snel merken dat het bij ons echt leuk is. We hebben gelukkig veel mensen die zich belangeloos voor onze club inzetten. Maar natuurlijk hebben we er nooit genoeg. Als jouw kind in de jeugd van GHV komt handballen, vinden we het erg fijn als je – als ouder of verzorger – je steentje komt bijdragen, in de vorm van vrijwilligerswerk. Geen verplichting, maar wel erg welkom.

 Dat betekent echt niet dat je twee avonden per week een training moet verzorgen; er zijn veel meer mogelijkheden. Er is bijna altijd wel iets te vinden wat bij je past en waar je energie van krijgt. Een betere en leukere manier om de club te leren kennen is er niet. 

Uitschrijven

Wil je jezelf – of je kind – uitschrijven als lid? Natuurlijk vinden we dat jammer, maar we gaan echt niet demonstreren bij je huis. Stuur gewoon een mailtje naar ledenadm@ghvgoirle.nl en we maken het netjes in orde. Let op: doe dat – als je spelend lid bent – vóór 1 juni. Je lidmaatschap wordt dan per 1 juli beëindigd. Als je te laat bent, ben je weer een jaar bondscontributie verschuldigd. Dat zou zonde zijn.

Vragen?

Laat maar komen! Onze ledenadministratie weet niet alles, maar wel veel. Zeker als het om lidmaatschap-gerelateerde zaken gaat. Mail even naar ledenadm@ghvgoirle.nl en je hoort snel van ons!