Het is deze week de Week van de Scheidsrechters. Met hoofdletters, want het is een belangrijke en officiële week. Omdat onze dankbaarheid jegens de leidsmannen en -vrouwen grenst aan het oneindige, zetten onze teams ze afgelopen weekend in het uitbundig schijnende najaarszonnetje.

De Week van de Scheidsrechter; we staan er deze week in meerdere sporten en op meerdere niveaus bij stil. Zo meldde PSV-trainer Peter Bosz dat hij altijd boos is op Danny Makkelie. Hoeft Bas Nijhuis vanavond naar verluidt een keer niet aan te schuiven in een talkshow, om zijn licht te laten schijnen op de wereldproblematiek. En hoefde Serdar Gözübüyük – de man met bijna meer punten dan Ajax – zijn respect-armband niet voor de camera te houden. Allemaal erg mooi.

Chocola

Ook in het handbal eren we onze scheidsrechters. Na de thuiswedstrijden van onze jeugdteams afgelopen weekend, ontvingen de arbiters een stuk chocola om eens even heerlijk op te smikkelen. Waarom na de wedstrijd? Omdat het anders lijkt alsof we ze wilden omkopen – en zo zijn we bij GHV niet getrouwd. En waarom chocola? Omdat een krat bier zo’n gesjouw is.

Scheidsrechters in het zonnetje.

De gelukkige arbiters lieten zich het presentje uitstekend smaken, zo hoorden we. Geniet ervan, toppers. Jullie hebben het verdiend om na het fluiten even lekker uit te blazen!