De jaarlijkse kermis in Goirle begint pas op 29 juni, maar op het terrein van GHV was er woensdag 19 juni een mooi voorproefje. Daar was het namelijk de hele middag een een stukje van de avond een bonte kermis. Met dank aan onder meer de fanatieke deelnemers aan het schoolhandbaltoernooi en het ouder-kindtoernooi. Het werd een mooie dag.

Het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi is waarschijnlijk de beste manier om kennis te maken met de handbalsport. Vooral als je leerling uit groep 6, 7 of 8 van een Goirlese basisschool bent. Ieder jaar is het een gezellige en drukke boel en dit jaar was dat niet anders.

’t Schrijverke: nog niet afgeschreven

In totaal deed er een elftal teams mee. Zes teams van groepen 7/8 en vijf groep 6/7-teams. Grote winnaars waren de kids van ’t Schrijverke. Die school was zowel bij groep 6/7 buiten als bij groep 7/8 binnen de winnaar. Een buitengewone prestatie.

Les Bleus van ’t Schrijverke juichen voor de foto.

Open Hof en Kleine Akkers het sportiefst

Natuurlijk draait het bij het handbal niet alleen om winnen en verliezen. De jury reikte ook twee fair play-awards uit. Deze gingen in de categorie groep 6/7 naar de sportievelingen van de Open Hof en bij groep 7/8 naar de Kleine Akkers. Zij maakten het gehele toernooi geen schwalbes en, na een doelpunt, geen intimiderende juichgebaren naar rivaliserende supporters. Dat deden de andere teams trouwens ook niet. De aanvoerders van beide teams namen hun prijs sportief in ontvangst. Goed gedaan!

Afrekenen met de ouders

Na de prijsuitreiking en een verkoelend drankje in de zon op het terras was het nog niet gedaan met de actie bij sportwalhalla De Wissel. ’s Avonds was de tweede dag van het een ouder-kindtoernooi, in de verrassend – gelukkig met één R – warme avondzon. De ouders van de jeugdspelers rekenden zich al rijk. Die dachten: de kinderen hebben de hele dag al gehandbald en zijn vast dusdanig gesloopt, dat wij ze inmaken én ze daarna heerlijk op tijd in slaap vallen, zodat ik rustig EK-voetbal kan kijken.

Nou, vergeet het maar. Vermoeid of niet; de kinders lieten wel zien dat handbal niet alleen om conditie gaat. Zij waren tactisch superieur aan hun ouders en lieten ze vertwijfeld achter. Kansloos waren ze, die oudjes. Een dag eerder, toen spelers uit de D, C en B het tegen hun ouders of verzorgers opnamen, was het spelbeeld al niet veel anders. Juichende kinders, puffende ouwelui.

Handbal: een feest voor jong en oud.

Dolle boel

Ook de DOL-dames moesten nog een keer acte de présence geven. DOL staat voor Dames op Leeftijd. Het veel jongere Blauw Wit was de tegenstander. Onze ladies vierden het tiende doelpunt alsof ze zojuist Europees kampioen waren geworden. Dat Blauw Wit daar 22 treffers tegenover zette, was alleen voor de statistici relevant. En die waren helaas niet aanwezig.

Om het handbalfeestmaal compleet te maken, speelde ook onze Dames-1 nog een match. Zij stuurden White Demons met een nederlaag naar huis.

Zomerstop!

Al onze handballers hebben de tijd om uit te rusten, al zijn er de komende weken nog wel wat activiteiten. Sommige teams trainen nog, of hebben nog een toernooi.  Op 30 juni is ook nog het Recreatietoernooi. Snel daarna begint de zomervakantie en gaan de poorten van De Wissel een aantal weken in het slot.

GHV wenst iedereen een stralende zomer. Rust lekker uit en geniet van de zon. Tot na de vakantie!