Heel veel hebben we de zon niet gezien de afgelopen dagen, tenzij je op internet een zonvakantie aan het uitkiezen was. Maar op het moment dat het ertoe deed, was-ie er ineens! Het stralende voorjaarsweer maakte de seizoensafsluiting zondagmiddag 2 juni nóg iets mooier.

Enig idee waarom het deze zondag zo rustig was in gangpad zeven van de Jumbo of op de Regte Heide? Wij wel: omdat een groot deel van Goirle in de middag aan de Schietberg was. De eerste zondag van de maand – en week – stond namelijk in het teken van de seizoensafsluiting inclusief barbecue voor het hele gezin. En daar bleek nogal wat animo voor. Logisch ook, want er zijn leukere dingen denkbaar dan koken en afwassen, vooral in het weekend.

Les koks sportifs: de grillige Amy en Mart (vlnr) bleken uitstekende chefs.

Oktoberfestensfeer

Het veld voor ons knusse paviljoen had wel iets van een Duitse Oktoberfesthal, met allemaal lange tafels en goedgevulde glazen met bier. Alleen de muziek van Wolter Kroes, Rex Gildo en Rammstein ontbrak er nog aan, wat in het laatste geval best jammer was. Aan de diverse tafels vonden mooie gesprekken plaats over een redelijk assortiment uiteenlopende onderwerpen, zoals het naderende EK voetbal en het ontbreken van scheurlijnen op de bonnensetjes die je moest inleveren bij de barbecue.

Een stukje verderop was de jeugd lekker aan het sporten; de JACO had een mooi programma voor onze jongere leden in elkaar gezet. We boffen maar met zo’n actieve activiteitencommissie! De reggaetonmuziek die uit de speakers knalde maakte de zomerse sfeer helemaal af. Alleen de Havaianas misten nog aan sommige voeten maar daar kunnen wij verder ook niet echt veel aan doen.

De kinderen vermaken zich met een activiteit. Hier zingen ze gezamenlijk een lied van The Kelly Family.

Nieuw: Vrienden van GHV

Voorzitter Leo van Wezel had ook nog wat te melden en greep de microfoon. Zijn belangrijkste mededeling was de geboorte van het fenomeen ‘Vrienden van GHV’. Hoe dat allemaal werkt, hebben we op deze pagina al uitgebreid beschreven en dat gaan we dus niet nog eens doen, want voor uw webmeester is het ook weekend. Het komt erop neer dat je voor 25 euro per jaar BFF (Best Friend Forever) van GHV bent. Wees snel, want er is op het bord bij de kantine maar plaats voor honderd exclusieve BFF’s.

Leo van Wezel neemt het woord en houdt dat ook een tijdje. Het biertje op de voorgrond kijkt onscherp en aandachtig toe.

Lange rijen voor de grillplaten

De naar schatting 143 aanwezigen kwamen natuurlijk niet alleen om naar Leo te luisteren. Toen onze preses, nog net zichtbaar onder de rook van de barbecue naast hem, de barbecue tot geopend verklaarde, kwam de boel pas écht in beweging. Voor de bakplaten van de grillmeesters ontstond al snel een file die zich laat vergelijken met de A58 richting Eindhoven ter hoogte van Moergestel op een regenachtige dinsdagochtend in februari.

Lange rijen bij de catering, zo bewijst deze sto(c)k(brood)foto.

25 liter whisky

Nieuw was dit jaar ook de loterij. Mensen konden een lootje, de laatste wogen het zwaarst, kopen en daarmee kans maken om mooie prrrrrijzen. Zoals een door Intertoys AaBe Fabriek geschonken bordspel, ideaal voor een regenachtige avond in de voortent deze zomer. Maar ook een fles whisky met een inhoud van 4,5 liter, gesponsord door Leo van Wezel uit eigen voorraad. Ook dat is ideaal voor een regenachtige avond en een garantie op een hele fijne morning after. Alle prijswinnaars van harte proficiat en proost!

Whiskywinnaar Remco van Beurden – uit privacyoverwegingen maken we de naam van de whisky niet bekend – behandelt zijn prijs met liefde.

De pannen erop

Rond de klok van 19.52 uur was het voor veel mensen tijd om weer op huis aan te gaan, want er waren ook kinderen bij en die gaan een drukke week tegemoet. Maandag is het namelijk weer school en daarna is de Vierdaagse. Niet die van Nijmegen, maar die van Goirle en dat scheelt een hoop reistijd. Je weet wat ze zeggen: de vierdaagse wacht op niemand en Parijs is nog ver. Gelukkig is de finish ook dit jaar gewoon in ons bruisende dorpscentrum. Daar zal het na de vierde en laatste etappe wel weer druk en gezellig zijn. Net zoals het dat deze zondag was op het evenemententerrein van GHV, met afstand de leukste handbalvereniging van Goirle!