In de gemiddelde Goirlese kledingkast is de laatste weken flink wat meer ruimte ontstaan. En daardoor heeft GHV weer meer financiële ruimte gekregen! Met de voorjaarseditie van onze halfjaarlijkse kledinginzameling zijn vele honderden kilo’s aan textiel opgehaald, goed voor € 327,- schoon aan de haak. Een nieuw record!

Misschien heb je het gezien: tussen 9 en 23 maart stonden er kledingcontainers bij De Wissel. Daar werd de afgelopen tijd meer in gegooid dan in de vijandelijke doelen van onze handbalteams. Na twee weken gaf de teller van onze keukenweegschaal maar liefst 1305 kilo aan. Een hele mooie en gewichtige prestatie: nooit eerder haalden we 1305 kilo aan textiel op. Ook nooit meer trouwens.

Dit is niet de bagage voor het jaarlijkse jeugdkamp, maar de opbrengst van onze kledinginzameling.

327 euro

Dit is goed voor 327 klinkende euro’s voor onze clubkas. Ons vorige record stond op 323 euro, dus dat is een bescheiden verbetering. Vergelijk het met de recordpogingen van de legendarische polsstokhoogspringer Sergey Bubka: die verbrak zijn vorige record elke keer met één centimeter meer, in plaats van de lat in één keer een halve meter hoger te leggen.

Nieuwe ronde in september

Laten wij onze lat ook steeds iets hoger leggen. De volgende kans daarvoor is in september, want dan staat er weer een kledinginzameling gepland. Een goed moment om afscheid te nemen van – een deel van – je zomercollectie, buitentafelkleed vol rosévlekken of van de lekkende voortent. Lever het vooral in bij GHV, dan zorgen wij dat je textiel een nieuw leven krijgt. Stof tot nadenken!