Wat krijg je als je een typisch Rowwen Hèze-concert kruist met een festival à la Pinkpop en een paar flinke voorjaarsbuien? Het enige antwoord dat we goed rekenen: het Pinkstertoernooi bij SV Vios in Heythuysen, vermoedelijk de enige plaats in Nederland – of in elk geval Limburg – die twee keer de Griekse ij bevat. Onze GC2 gaf daar afgelopen weekend acte de présence en het werd een gezellige boel. Niet alleen vanwege de actie op het veld.

Uitslapen? Dat was er zaterdag helaas niet bij voor de GC2-spelers en -staf. Om 8.00 uur vertrokken drie volgepropte auto’s vanaf De Wissel al oostwaarts, met Heythuysen als bestemming. Dat was niets te vroeg, want twee uur later stond de openingswedstrijd al op het menu, op het internationale Pinkstertoernooi van SV Vios. Waarom internationaal? Niet per se omdat het in Limburg was, maar omdat er ook een Duits team deelnam. In totaal hadden vijftien handbalensembles zich aangemeld, die hun wedstrijden speelden op één van de vijftien handbalvelden. Zo veel hebben we er in Goirle niet, maar wat niet is kan natuurlijk nog komen.

De Goirlese delegatie was in opperbeste stemming.

Kwestie van geduld

Onze afvaardiging kwam steeds beter in de wedstrijden en de eerste overwinning was een kwestie van geduld, om maar een Limburgse band te citeren. Maar zul je altijd zien: net op het moment dat we onze eerste zege wilden boeken, ging het stevig regenen en werd het duel afgelast. We vermoeden doorgestoken kaart van een tegenstander die de bui al zag hangen.

Eén van de vijftien handbalvelden. GHV speelt van rechts naar links.

Regendruppels op de tent

Dat mocht de pret allemaal niet drukken. Nadat we het gras weer een beetje droog hadden geföhnd, zetten we de tent op. Vervolgens werd het tijd voor lekkere frietjes in het al even smakelijk klinkende buurdorp Roggel. Eenmaal terug in de tent was het nog zeker geen tijd om horizontaal te gaan. Wél voor een paar potjes Weerwolven, terwijl de regendruppels redelijk ritmisch tegen hen tentzeil tikten. Heel gezellig, vooral als je in een tent zit en niet buiten bent.

Weerwolven op het matje voor het ultieme campinggevoel.

Feest en fris (en bier, maar niet voor de kinderen)

Het was niet de laatste tent die we zaterdag van binnen zagen, want in een iets grotere tent was het bal. We waren welkom in de feesttent, samen met alle aanwezige handballers. Er was muziek, bier en fris. Tot in de kleine uurtjes werden de stembanden uitvoerig getraind en de tent werd figuurlijk afgebroken.

Een typisch Limburgse feesttent. Rowwen Hèze staat buiten beeld.

Terug naar huis

Datzelfde herhaalden we een paar uurtjes later, maar dan letterlijk en met onze eigen tent. Maar niet voordat we genoten van een gezellig campingontbijt. Tijdens de terugrit was het verdacht stil op de achterbanken. Gelukkig was er nog een mooie pinkstermaandag om bij te komen. Handig, want van al dat handballen en Weerwolven word je behoorlijk moe.

Ontbijten op de camping.

Al met al was het een geweldig weekend. Mocht je volgend jaar de kans hebben om naar Heythuysen af te reizen voor het Pinkstertoernooi: niet denken maar doen! Een leukere Pinksteren is eigenlijk niet denkbaar.