Je kúnt met Pinksteren rondneuzen op de Meimarkt, maar rondhangen in Neuss is zeker zo leuk. Dat is precies wat een bescheiden delegatie van onze club deed. Onze D- en E-speelsters Liene, Noor, Demi en Femke deden met een team van Handbalschool Brabant mee aan de Quirinus Cup in het Duitse Neuss. Het werd een mooi avontuur voor de meiden en hun entourage.

Kleine kans dat je nooit van de Quirinis Cup hebt gehoord, maar het is een internationaal handbaltoernooi voor de D- en E-jeugd. Aan de start verscheen een groot aantal jeugdteams (45 om precies te zijn) uit zo’n beetje het hele continent. Duitsland, Kroatië, Tsjechië, Bosnië en Herzegovina en ook Nederland. Echte handballanden dus.

Noor en Demi uit de E schopten het tot de kwartfinale. Daar strandden ze op een fysiek ijzersterk team uit Tsjechië. Beide dames scoorden hun eerste internationale handbaldoelpunt. Dat moment hebben ze ongetwijfeld nog vaak beleefd in hun dromen.

The E-team

Dapper keeperswerk en flitsende treffers

D-speelsters Liene en Femke knokten voor wat ze waard waren in hun poule. Ze moesten keihard werken, want sommige tegenstanders waren wel twee keer zo groot en drie keer zo breed. Dat is lastig scoren, kunnen we melden, met zo’n reuzin in het doel. Ondanks het dappere keeperswerk van Liene en Femkes flitsende treffers viel het doek in de voorrondes. Dat is zeker geen schande!

Het D-team heft de vuisten in Noordrijn-Westfalen. Van falen was trouwens geen sprake.

Een onvergetelijk weekend

Al met al was het een onvergetelijk evenement voor het GHV-kwartet en hun teamgenoten van de HSB. De tegenstand was loodzwaar, maar dat is natuurlijk wel een uitstekende manier om te leren. De ervaring van het spelen tegen internationale tegenstanders – inclusief dansjes want de taal van handbal is universeel -, overnachtingen in een klaslokaal en alle aanmoedigingen van de meegereisde fans maakten het tot een onvergetelijk weekend.