Met de kop boven dit artikel nemen we eventuele zorgen van ongeruste ouders of verzorgers ongetwijfeld weg. Dag twee van het jeugdkamp zit erop en de wiskundigen onder ons hebben vast al becijferd dat het kamp daarmee halverwege is. Wat gebeurde er allemaal? De korte versie: een boel. Maar we zullen ons beperken tot de langere versie.

Na een korte nacht begonnen we de donderdag met ochtendgymnastiek. Dit ging eigenlijk verrassend goed. Er waren een paar mensen met wat opstartproblemen – niet gek na zo’n korte nacht -, maar na wat moves op opzwepende dansbare muziek was iedereen meteen wakker. Ook het ontbijt ging er goed in. Gelukkig maar, anders moest alles terug de bus in.

De kinderen schudden de ledematen los op energieke dance- en metalmuziek.

Olympische opdrachten en niet-olympische spellen

Na een korte uitleg bij het kampvuur over het programma gingen we naar het dorp voor de eerste opdracht du jour. De kinderen moesten foto’s vinden en bij elke foto hoorde een opdracht die alles te maken had met de Olympische Spelen. Zoals slalommen, hordelopen, sprinten en poseren.

Na de lunch waren er drie spellen: levend Stratego in het bos, kickball en knotshockey. Stratego kennen we allemaal wel: een team heeft gewonnen wanneer het de vijandelijke vlag heeft veroverd en de vijandelijke maarschalk aan een boom heeft vastgebonden. Een boeiend spel. Kickball is net als honkbal, maar dan moet je de bal wegschieten in plaats van slaan. En knotshockey is vergelijkbaar met gewoon hockey, maar dan zonder kromming in de stick en ouders die langs de lijn van een glaasje chardonnay nippen. Er werd trouwens ook gekoekhapt, maar daarmee waren geen punten te verdienen. Wel snelle suikers.

Deze website accepteert cookies.

Quizzen en zingen

De middag vloog voorbij en het werd al snel tijd voor een sportmaaltijd: onbeperkt friet. We vermoeden dat de kinderen tot en met komende dinsdag geen honger meer hebben, maar geef ze voor de zekerheid toch maar een broodtrommeltje mee op maandag en dinsdag. We sloten kampdag twee af met een quiz: Ik hou van sport. Een quiz met vragen over de Olympische spelen, aangevuld met anagrammen en muzikale meezingers. Dat laatste ging goed en alles klonk redelijk zuiver. Als in: de ruiten van de kamplocatie zitten er nog in en de aanwezige wolven zijn niet in paniek uit het bos gevlucht.

Na de medaille-uitreiking werd het tijd om horizontaal te gaan. Rond drie uur ’s nachts was het heerlijk stil in de slaapzalen. Goed gedaan, kids!

De kinderen wachten in spanning op de uitslag van het olympische onderdeel ‘Onbeperkt friet eten’.

Vrijdag

Ook vrijdag – de laatste volledige kampdag – gaan we weer een hoop mooie dingen beleven. Te beginnen met ochtendgymnastiek en een stevig ontbijt. De rest horen jullie morgen wel van jullie ongetwijfeld uitgeruste kinderen. Fijne dag, geniet van de vrijdagzon!