De échte Olympische Spelen zijn deze zomer in Parijs, dat is niet een van de best bewaarde geheimen ter wereld. Maar je hoeft niet helemaal naar de Franse hoofdstad om sporters – waaronder handballers – te zien die topprestaties leveren! In het Tilburgse T-Kwadraat handballen spelers met een verstandelijke beperking op 15 en 16 juni in het kader van de Special Olympics. Samen met Handbal Tilburg organiseert GHV Goirle dit geweldige evenement.

Oké, de állerbeste handballers ter wereld kruisen deze zomer de degens in Parijs. Maar er zijn ook mensen voor wie handballen op dat niveau niet mogelijk is, vanwege een verstandelijke beperking. Natuurlijk verdienen deze mensen ook een kans om topprestaties te leveren op een belangrijk toernooi. En dat kan gelukkig, tijdens de Special Olympics.

Fanatieke deelnemers uit Nederland en België

Laura Vromans, onze eerste-elftalspeelster een ook nog beachhandbalster bij Handbal Tilburg, is de kartrekker namens onze club. “Het is een prachtig evenement en we zijn superenthousiast om hieraan bij te dragen. Het beloven twee prachtige dagen te worden in T-Kwadraat. Fanatieke handballers uit heel Nederland en België komen naar Tilburg. Eerst verdelen we de spelers – die in de Beekse Bergen overnachten – zo eerlijk mogelijk over de teams, want er is best veel niveauverschil tussen de spelers. Daarna nemen de teams het in poulevorm tegen elkaar op, om uiteindelijk op 16 juni de finale te spelen.”

Heb je half juni nog een leeg plekje in je agenda? Dan hebben we een hele mooie uittip voor je: ga lekker naar Tilburg. Zó dicht bij huis kun je getuige zijn van handballers die op hun eigen niveau een absolute topprestatie leveren. En je bent ook nog mooi op tijd thuis om de EK-voetbalwedstrijd Polen-Nederland te zien. Sportiever kan je weekend haast niet zijn!