Goirle is een behoorlijk groene gemeente, maar íéts minder groen mag hier en daar best. Op en rond de twee buitenvelden van onze club stonden zó veel grasachtige gewassen, dat de buren van VOAB er jaloers op waren. Maar dankzij een zestal amateur-hoveniers liggen de velden er weer pico bello bij.

Mogelijk heb je gemerkt dat de ergste kou uit de lucht is en dat je zo nu en dan zelfs zonder jas en ijsmuts naar buiten kunt. Dat komt even heel goed uit, want vanaf komende week wordt er weer buiten gehandbald. Maar om nu te zeggen dat de velden er smetteloos bij lagen, zou wat overdreven zijn.

Tussen beide buitenvelden was het tot voor kort goed picknicken.

Anti-onkruidploeg

Vooral tussen beide velden was er nogal wat onkruid. Dat vergaat niet, dus moesten we de natuur een handje helpen. Zaterdagochtend om 10.00 uur was de anti-onkruidploeg dan ook paraat, gewapend met bezems, schoffels, onkruidbranders en allerlei tuingereedschap waarvan de naam bij de redactie niet bekend is.

Grijs en speelklaar

De namen van de fanatieke schoffelaars zijn wél bekend. In alfabetische volgorde: Desiree, Geoffrey, Jari, Joyce, Olivier en Tom. Dankzij hun harde werk zijn de velden weer overwegend grijs: klaar voor pittige openluchttrainingen en wedstrijden onder de zon.

Binnen afzienbare tijd krijgen de velden trouwens ook een nieuwe toplaag, waardoor ze qua hobbeligheid niet meer doen denken aan Belgisch asfalt. We kijken uit naar het heuvelloze handbaltijdperk dat daarmee aanbreekt.

Vrijwilligers, heel erg bedankt voor jullie fantastische inzet!

Dit is niet het Goirles curlingteam, maar de vrijwilligersploeg van GHV. Toppers zijn het!

Na inspanning komt ontspanning.