Google eens op ‘speelparadijs’ en de zoekmachine komt vooral met Monkey Town-achtige suggesties op de proppen. Niet onterecht, maar in Goirle hebben we af en toe ook een speelparadijs waar de Fransen ‘vous’ tegen zeggen. Dat bleek zaterdagavond wel, op de gezellige spelletjesavond in De Wissel.

Het gaat wat ver om te zeggen dat onze kantine met 25 deelnemers uitpuilde. Tegelijkertijd zouden artiesten als Dries Roelvink en Gordon dankbaar en ontroerd zijn met zo’n mooie opkomst. Bovendien waren het niet zomaar deelnemers, maar stuk voor stuk buitengewoon gezellige bon vivants die allemaal hun beste humeur hadden meegenomen. Het leidde tot een gezellig geroezemoes en ingetogen gejuich na een succesje.

Een gezellige boel in De Wissel, zoals wel vaker.

Genoeg te kiezen

De gezelschapsspelliefhebbers (aardig woord voor Scrabble, dat overigens niet op de spellenlijst stond) hadden genoeg te kiezen. Vooral games als Zeerovers van de Noordzee, Carcasonne, Exploding Kittens, Wasted Worms – een creatie van onze bloedeigen webmeester Twan van den Broek – en Azul waren in trek. Maar ook Hitster verdient een eervolle vermelding. Dat moet je niet verwarren met Hipster, want die vind je vooral in havermelkcappuccinobarretjes in Amsterdam. Vooral de recreantendames leefden zich heerlijk uit op het muzikale spel waarin je kaartjes met songtitels op chronologische volgorde moet leggen.

Alsof het allemaal al niet genoeg vreugde was, maakten de aanwezigen met de loterij ook nog eens kans op een leuk spel voor thuis, beschikbaar gesteld door Intertoys in de AaBe Fabriek, het Tilburgse winkelmekka. De notaris bepaalde dat Carla, Paul, Maartje en Minka met een leuk spel naar huis gingen. Proficiat, gelukskwartet!

Speel- en geluksvogels Carla, Paul, Maartje en Minka (vlnr) hoeven zich de komende zaterdagavonden niet te vervelen.

Game over

Rond middernacht was het game over en kwam er een einde aan de vierde editie van de spelletjesavond, die opnieuw zonder supportersschermutselingen verliep. Al met al was het weer een mooie avond, in ons Goirlese speelparadijs. Een avond die zeker een vervolg krijgt. En op die manier komen we vanzelf een keer bovenaan in Google.