De lammetjes dartelen nog maar net in de wei en de meeste krokussen moeten hun kop nog laten zien. En toch hebben we bij GHV al een kampioensteam! Deze voorjaarsprimeur is voor de jongens en meiden van de gemengde C. Door in een bloedstollend uitduel af te rekenen met runner-up Orion is het sterrenensemble van coaches Desiree van den Hout, Helga Derix en Daan Leermakers zelfs voor Max Verstappen op verse softs niet meer in te halen.

Wat is er nu mooier dan kampioen worden in het hol van de leeuw? Het correcte antwoord: helemaal niets. En het is precies wat de jonge vedetten van onze gemengde C deze zondagmiddag deden, door in de Roosendaalse sporthal In de Roos te winnen van Orion. Een schot in de roos dus, maar dan een zonder kilt en doedelzak.

Spanning en champagne

Makkelijk ging het niet. Kampioenswedstrijden zijn altijd spannend en deze was geen uitzondering. De thuisploeg begon iets scherper en stond na een tijdje handballen zelfs op een 11-8 voorsprong. Maar toen werd GHV wakker. Binnen de kortste keren gaf het scorebord 12-17 aan. Op de tribunes werden de eerste flessen champagne al onopvallend ontkurkt en We are the champions van Queen werd op Spotify al klaargezet. Toch werd het nog even spannend: Orion kwam terug tot twee punten. Het had nóg spannender kunnen worden, maar van de Goirlese goalie hoefde dat niet per se. Met twee gestopte strafworpen was het verzet wel gebroken. Eindstand: 23-26.

Gemengde C GHV kampioen 2024

Deze foto bewijst het: de C is kampioen!

Volksfeest

De eindzoemer was tegelijkertijd het startsignaal van een bescheiden volksfeest. Zielsgelukkige spelers, stafleden en supporters zongen en proostten volop. Dat feestje ging nog lang door, eerst op de A58 en later bij het clowneske restaurant met de grote gele M. Daar werd de zoete smaak van de titel gecombineerd met zoute friet en burgers, wat een goede combinatie was. Helemaal terecht ook voor zo’n bijzondere prestatie, want je wordt niet iedere maand kampioen.

Gefeliciteerd, toppers van de C! We zijn trots op jullie.

Er zijn plannen om de gemengde C dinsdagavond te huldigen op het Oranjeplein, gevolgd door een rondvaart over de Rovertse Leij. Houd onze clubkanalen in de gaten voor meer informatie daarover, zoals parkeertips.