Met carnaval naar Tilburg, d’n Brands of Oeteldonk? Kun je doen, en het zal daar vast beregezellig zijn. Maar dat je voor mooie carnavaleske middagen ook gewoon naar GHV kunt, is nu wel bevestigd. Carnaval bij GHV was dit jaar één groot feest voor iedereen. Wat ons betreft is een nieuwe traditie geboren!

De posters met de aankondiging van het kindercarnavalsfeest hingen al weken in De Wissel. Duidelijk was wel dat er flinke plannen waren om een mooi feest te vieren, in ons vertrouwde honk. De hoge verwachtingen waren terecht, werd zondag al duidelijk. De GHV-minnende carnavalisten die niet naar de Tilburgse optocht gingen, hadden daar al een mooie middag. De tapkraan werd veelvuldig geopend (en gelukkig ook weer gesloten) door de olijke tappers. Ook de ranja, ijsjes, frikandellen en snoepzakken waren in trek. Alsof dat al niet genoeg was, weten we nu ook dat er een engelbewaarder bestaat. Die informatie had niemand willen missen.

Het was opvallend druk in de kantine. Mogelijk was dat vanwege carnaval. Foto: Peter Wouters

Hoog bezoek

Een dag later, maandag dus, was het opnieuw bal. En hoe! Zelfs de geüniformeerde steekholders van cv Ballefruttersgat kwamen acte de présence geven in ons ruime sportcentrum, en zwalkten redelijk rechtlijnig en ritmisch de polonaise. Ook deden de kleur- en carnavalsplaten het bovengemiddeld goed. Verder sprongen kinderen een gat in de lucht op de springkussens in de zaal, terwijl hun ouders in de belendende kantine hun uiterste best deden om goed gehydrateerd te blijven. Terecht, natuurlijk. Carnaval is geen sprint; het is een marathon.

Het Goirlese record polonaisezwalken werd op carnavalsmaandag aangescherpt en staat nu op 29,73 meter boven NAP. Foto: Peter Wouters

Volgend jaar weer!

Maandagavond rond 19.00 uur klonk de bel voor het laatste rondje. Bezoekers dropen goedgemutst en -gekostumeerd af voor nog een volgende ronde in het bruisende Goirlese uitgaanscentrum. Of gewoon thuis, lekker op de bank, met een dekentje en Netflix. Dat is na een dag hossen ook weleens lekker. Volgend jaar weer? Reken maar van oui!