Kinderen van een jaar of zeven-acht mogen op zaterdag graag een leuke YouTube-video bekijken of misschien zelfs een potje gamen. Niks mis mee, maar op zaterdag 12 november was er een leukere manier om het weekend af te trappen. Toen was namelijk het F-toernooi bij GHV in Goirle. Met vijftig uitgelaten kinderen was het een groot succes en de volgende editie volgt dan ook al snel.

Vroeg op de ochtend hing er al een uitgelaten sfeer in sportpaleis De Wissel, het thuis van de Goirlese Handbalvereniging. Dat was toen het decor van het toernooi van de F-jeugd – kinderen van zeven en acht jaar. Liefst acht teams namen deel aan het toernooi, goed voor een totaal van vijftig jeugdige handbalfanaten.

Hoewel de temperatuur in de sporthal behaaglijk was en kinderen van die leeftijd nog behoorlijk flexibel zijn, is een goede warming-up natuurlijk altijd belangrijk. Na een gezamenlijke opwarmronde wenste iedereen elkaar met duidelijk hoorbare high-fives een prettig toernooi, waarna het échte werk kon beginnen.

Volop bedrijvigheid in De Wissel tijdens het F-toernooi.

Rode konen en ranja

De kinderen namen hun taak serieus, dat was snel duidelijk. Hoe dan? Onder meer door de rode konen en soms brak er zelfs een zweetpareltje door. Gelukkig was er voldoende tijd om even uit te blazen. Voor de kinderen die even geen wedstrijd hoefden te spelen, was er een appeltje en glaasje ranja – beide voor de dorst – voorradig. En er waren handbalspelletjes.

Begin van de middag waren alle wedstrijden gespeeld en gingen alle teams weer tevreden, voldaan en waarschijnlijk ook goed moe naar huis. En de winnaar? Die is er niet, de puntentelling wordt nog niet bijgehouden. Is ook niet zo belangrijk, want alles stond in het teken van sportiviteit en gezelligheid. Winnen komt later wel.

Genoeg reden tot juichen!

Lekker  gehandbald

Bart Brouwers van GHV, een van de organisatoren, was in zijn nopjes over het verloop. “Het was een erg geslaagd toernooi. De kinderen hebben lekker gehandbald, de sfeer was uitstekend en het publiek leefde enthousiast mee. Kortom: een hele mooie dag.”

Deze editie verdient zonder meer een vervolg. Dat komt er dan ook, en wel op 10 december. Niet in De Wissel, maar bij een van de andere deelnemende verenigingen. Het zal ongetwijfeld weer een gezellige en sportieve ochtend worden, zo rond de dennenboom. Want kerstballen en handballen gaan vast goed samen.