Als je alle uren die onze tientallen vrijwilligers in de club steken optelt, ben je wel even zoet. Daar mogen we als club best wat tegenover zetten, was het idee. Dat deden we op vrijdagavond 13 september. Een ongeluksdatum, maar daar was eigenlijk weinig van te merken. Sterker nog: sommige aanwezigen hadden opvallend veel geluk bij de muzikale bingo.

Vermoedelijk was het vrijdagavond op weinig plekken zo druk als in onze kantine. Rond 20.00 uur druppelde de kantine geleidelijk vol. Niet veel later gebeurde het tegenovergestelde met het aangesloten biervat. Ons lieftallige barpersoneel had het er maar druk mee, al die dorstige lieden die ter toog verschenen.

Dankwoord van de voorzitter

Na een hartelijke ontvangst was het woord aan onze trotse preses Leo van Wezel. Vanuit de grond van zijn hart dankte hij alle aanwezige vrijwilligers – sommigen hielden het nauwelijks droog – voor hun inzet. Die korte maar treffende speech ging naadloos over in hét klapstuk van de avond: de muziekbingo. De Engelbewaarder van Marko Schuitemaker kwam langs. Sexy als ik dans van Nielson. Ademnood van Linda, Roos en Jessica. En nog veel meer fraais van dit kaliber. En tóch bleef het tot de kleine uurtjes gezellig en druk in de per definitie gezellige kantine van sportwalhalla De Wissel. Dat was de bevestiging van wat we al wisten: bij GHV hebben we een stel hondstrouwe vrijwilligers.

Een greep uit het muziekassortiment.

Spannende muziekbingo

Het fenomeen ‘muziekbingo’ vereist wat uitleg, want het is nog geen olympische discipline. Iedereen krijgt een A4 met een hoop songtitels in hokjes. Gelegenheids-dj Peter Wouters draaide met de handigheid van Armin van Buuren nummers. Stond dat op je kaart, dan was het strepen geblazen. Een spannend spel dat ook wel een tijdje duurde, want bijna de hele nummers werden gedraaid: we halen het maximale uit onze BumaStemra-contributie.

Na verschillende spannende rondes vol muzikaal genot belandden de prijzen uiteindelijk in de armen van de gelukkige winnaars. Uit respect voor hun privacy doen we geen uitspraken over hun identiteit, maar opvallend veel prijzen gingen naar de Tilburgse wijk De Blaak. De uitgekiende hoofdprijswinnaar reageerde trots en terecht geëmotioneerd: “Ik heb maandenlang getraind voor deze muziekbingo. Dat het me dan op het moment suprême lukt om de concurrentie het nakijken te geven, doet me veel.”

Wuivende vrijwilligers, vermoedelijk op de klanken van YMCA. Maar het kan ook een Nederlandstalige meedeiner zijn geweest.

Smullen

Feesten op een lege maag is nooit een goed idee geweest. Gelukkig was ook de catering van topniveau. Op het avondmenu stonden niet de bekende minifrikandellen en bitterballen waar je je gehemelte altijd aan verbrandt, maar iets veel smaakvollers: vlees dat over was van de familiedag begin juni. Met dank aan de vriezer van Jolanda Verhoeven smaakte dat nog alsof het net van de slager kwam. Smullen, dat was het.

Ben je er de volgende keer bij?

Rond middernacht zat de vrijwilligersavond erop. Wil je hier de volgende keer ook bij zijn? Dan kun je twee dingen doen. Optie 1: breng een lied uit en zorg dat het volgend jaar op de bingokaart staat. Maar we hebben een voorkeur voor optie 2: meld je aan als vrijwilliger. We kunnen er nog wel wat gebruiken!